Så går det till

Är du läkare eller tandläkare med någon av de profiler som vi beskriver under ”Vilket uppdrag passar mig och vad krävs?” I så fall är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse för att tjänstgöra som volontär inom Rotarys Läkarbank.

Just nu ser vi dock över verksamheten. Det finns schema för perioder för 2020, med någon enstaka ledig period för läkare, men inte för tandläkare. För året 2021 är vi ännu inte färdiga med planeringen.

Så här går det till:

 • Fyll i din intresseanmälan och sänd oss tillsammans med ditt CV och beskriv i ett personligt brev eller mejl varför du är intresserad av uppdrag. Intresseanmälan Läkarbanken RDS 2018(word dokument som du kan fylla i på datorn och skicka tillbaka med mail). Här finns en länk till den integritetspolicy som gäller för registret: Integritetspolicy för volontärer l i RDS och SLBs register 20180515
  Om du åker på uppdrag gäller också denna integritetspolicy:
  Integritetspolicy för RDS uppdrag
 • Läkarbanken gör en bedömning av kvalifikationer samt kontaktar givna referenser.
 • Läkarbanken kontaktar nu dig och informerar dig om var du hitta information om uppdrag och hur du kan göra för att anmäla dig.
 • Efter att du anmält ditt intresse för ett specifikt uppdrag får du en bekräftelse på detta per e-post.
 • Du är nu inbokad för tjänstgöring. I mycket ovanliga fall kan det dock hända att ett uppdrag måste ställas in. Kanske har säkerhetsläget i området förändrats vilket gör att det inte är lämpligt att resa. Kanske har det skett förändringar i verksamheten som på ett eller annat sätt påverkar planerat uppdrag, men vi försöker hålla nära kontakt med de läkare/tandläkare som skall resa ut om något sådant skulle hända.
 • Du bör läsa information som finns på denna hemsida och du bör också läsa på om tropisk medicin, om olika typer av malaria, om HIV/AIDS om TB, etc. Du bör också gå igenom den Jeepdoctor Manual som du får, så att du ser vad den innehåller och hur du kan använda den.
 • Fem till sex månader innan avresa får du en definitiv bekräftelse från oss. Du får nu mer information om uppdraget, flygbiljetten bokas och du bekräftar den själv till resebyrån. Du ombeds också komma in med olika bevis, intyg och betyg på dina kvalifikationer, detta är nödvändigt eftersom du måste få licens och ett tillfälligt uppehållstillstånd i landet som du ska jobba i. Detta är mer byråkratiskt än vi är vana med från Sverige men det är helt nödvändigt om du ska kunna resa ut. Två till tre månader innan avresa ska dessa bevis på dina kvalifikationer skickas till Kenya.
 • Lite mer än en månad innan ska du ansöka om elektroniskt visum för inresan på en hemsida. Du kommer att behöva skicka en kopia på det visumet till oss för vidarebefordran till Kenya och du ska själv ta med en kopia till flygplatsen/gränsen till Kenya.
 • Månaden innan avresa får du traktamente och ytterligare information om uppdraget.
 • Nu reser du ut på ditt uppdrag.
 • Efter hemkomst förväntas du inkomma med en skriftlig rapport om uppdraget och Rotary Doctors litar på att du också att du skall hjälpa till att informera om verksamheten, bl.a genom att besöka din lokala Rotaryklubb och berätta om ditt uppdrag.

Uppdaterad: 19.10.09