Så går det till

Är du läkare med någon av de profiler som vi beskriver under sidan För läkare – ”Vilket uppdrag finns det?” I så fall är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse för att tjänstgöra som volontär inom Rotary Doctors. Just nu söker vi inte fler tandläkare till registret eftersom vi inte har så många uppdrag att erbjuda.

Så här går det till:

• Fyll i din intresseanmälan och sänd oss tillsammans med ditt CV och beskriv i ett personligt brev eller mejl varför du är intresserad av uppdrag. Intresseanmälan Läkarbanken RDS (word dokument som du kan fylla i på datorn, spara och skicka tillbaka med mail).
    Här finns en länk till de integritetspolicys som gäller, dels när du blir inlagd i registret över hälsopersonal och dels när du åker på uppdrag: Klicka här.
    Om du skickar in intresseanmälan godkänner du samtidigt de två integritetspolicies.
  • När vi fått din ansökan gör Rotary Doctors en bedömning av kvalifikationer samt kontaktar givna referenser.
  • När du har godkänts kontaktar vi dig och informerar dig om var du hitta information om uppdrag och hur du kan göra för att anmäla dig.
  • Efter att du anmält ditt intresse för ett specifikt uppdrag får du en bekräftelse på detta per e-post.
  • Du är nu inbokad för tjänstgöring. I mycket ovanliga fall kan det dock hända att ett uppdrag måste ställas in. Kanske har säkerhetsläget i området förändrats vilket gör att det inte är lämpligt att resa. Kanske har det skett förändringar i verksamheten som på ett eller annat sätt påverkar planerat uppdrag, men vi försöker hålla nära kontakt med de läkare/tandläkare som skall resa ut om något sådant skulle hända.
  • Du bör läsa information som finns på denna hemsida och du bör också läsa på om tropisk medicin, om olika typer av malaria, om HIV/AIDS om TB, etc. Du bör också gå igenom den Rotary Doctor Manual som du får, så att du ser vad den innehåller och hur du kan använda den.
  • Fem till sex månader innan avresa får du en definitiv bekräftelse från oss. Du får nu mer information om uppdraget, flygbiljetten bokas och du bekräftar den själv till resebyrån. Du ombeds också komma in med olika bevis, intyg och betyg på dina kvalifikationer, detta är nödvändigt eftersom du måste få licens och ett tillfälligt uppehållstillstånd i landet som du ska jobba i. Detta är mer byråkratiskt än vi är vana med från Sverige men det är helt nödvändigt om du ska kunna resa ut. Två till tre månader innan avresa ska dessa bevis på dina kvalifikationer skickas till Kenya.
  • Lite mer än en månad innan ska du ansöka om elektroniskt visum för inresan på en hemsida.
  • Månaden innan avresa får du traktamente och ytterligare information om uppdraget.
  • Nu reser du ut på ditt uppdrag.
  • Efter hemkomst förväntas du inkomma med en skriftlig rapport om uppdraget och Rotary Doctors litar på att du också att du skall hjälpa till att informera om verksamheten, bl.a genom att besöka din lokala Rotaryklubb och berätta om ditt uppdrag.

Uppdaterad: 2019.11.27