Feedback kvartals uppropen under Rotary Doctors 30 år jubileum

TACK!

Tack för stöd till 3:e kvartalets upprop:
Bidragen till extra proteinrik gröt:Trettiosju medlemmar i Vetlanda Rotaryklubb, Marie-Louise Ring, Britt Ernberg, Marianne Olofsson, Mikael Jönsson, Christina Wadsten-Malm, CG Olofsson. Tack också till Malmö Öresund Rotaryklubb (eftersom gåvan kom in efter utskicket om nästa upprop gjordes, finns inte klubbens namn med i feedbacks rutan på 4:de kvartalets upprop).
Bidragen till en brunn: Tranås-Sommenbygden Rotaryklubb och Lillian Gustavsson och Falkenbergs Rotaryklubbar som skänker merparten av kostnaden: ca 35 000 kr.

Bidragen uppgick till 8 855 kronor till extra proteinrik gröt och till 37 500 kr för en brunn som nu kan byggas.

Under kvartalet kom 375 undernärda barn till jeeplinjeklinikerna och kostnaden för att ge dem extra näringsrik gröt så att de skulle komma upp i en normal vikt var 45 120 kr. De sex och halvt tusen gav en bidrag till den summan.

Tack vare gåvogivarna (se ovan) för brunnen, och då speciellt Falkenberg Rotaryklubb som lovade skänka resten av de pengar som behövdes, så kommer byn Umala Gul Togo att få sin brunn. Den kommer att byggas i december.

Här kan du se en powerpoint presentation om resultatet av 3:e uppropet: Feedback-3e-kvartalet-gröt-och rent vatten

Tack för stöd till 2:a kvartalets upprop:
Bidrag till jiggers: Årjäng, Karlstad, Uppsala-Aros, Ystad-Tornväktaren, Gislaved Rotaryklubbar, samt Bo Bergman och Samuel, samt Lena Berbes.
Bidrag till läkare: Sölvesborg, Torsås-Bergkvara, Ödeshög, Jönköping, Göteborg-Gamlestaden Rotaryklubbar, Karlshamns Inner Wheel, Jan Lindblad, Annica Portland-Bengtsson, Helene Johannson samt Sigyn Nilsson Broberg

Bidragen uppgick till 39 930 kr till jiggers- och skabbprojekt och 104 100 kr till jeepläkare!

Det första projektet som har genomförts för pengarna som samlats in för jiggers- och skabbekämpning användes i maj och augusti då 484 personer fick jiggersbehandling i fyra olika byar. 418 var barn under 14 år, det är ju främst barn som drabbas. Det var också dubbelt så många pojkar som flickor som drabbats, vilket uppmärksammades av de volontärer som jobbade med projektet. Pojkar hade generellt sämre hygien än flickorna, så volontärerna började också med information om hur viktigt det är att tvätta sig, hålla sig rena, m.m.

Här är några bilder från jiggersprojektet (Foto: Jacinta Karimi). Dra musen över bilderna så ser du bildtexten. Se också mer i den powerpoint presentation som har förberetts, som du hittar här nedan.

Pengarna som samlats in för läkare har används för en av läkare som var nere i juni, samt för tre läkare som ska åka till Kenya under hösten.

Den läkare som finansierades var Adina Flaschner:

Förutom att ha varit ute på jeeplinjeklinikerna varje dag så har Adina engagerat sig för just de barn som drabbas av jiggers och andra parasiter för att de inte har några skor.
Bland sina egna vänner, genom sin Facebooksida samlade Adina in 6 500 USD (mer än 58 000 kr) till skor för barn. Hon och jeeplinjeteamet kunde sedan ge skor till nästan 3 000 barn vid olika skolor!
Här nedan finns lite bilder från utdelningen.
Foto: Adina Flaschner

Titta på powerpointpresentationen som ger feedback om hur pengarna har använts:
Feedback 2a kvartalet – jigger, skabb och läkare
Samt i pdf-format: Feedback 2a kvartalet – jigger, skabb och läkare

Tack för stöd till 1:a kvartalets upprop:
Distrikt 2390, Vetlanda-Njudung, Rödön, Västervik, Västervik Arkipelagen, Borås-Viskan, Köping, Landskrona Citadell, Torsås-Bergkvara och Ängelholm Luntertun Rotaryklubbar, Jehoshua Kaufman och CG Olofsson, för ert stöd till att förebygga och behandla malaria.  Och tack till alla er som glömt att skriva ”Uppropet” på era inbetalningar men som ändå skänkt.

Bidragen uppgick totalt till: 73 826 kr! Det blir 590 myggnät och behandling för 3 680 patienter.

Foto Jacob Opondo Odouro

Bidragen som har kommit in har använts och används nu för att testa och behandla malaria, samt för att dela ut myggnät till patienter.

På bilden instruerar sjuksköterskan Sarah hur man använder myggnät mot malaria.

Näten är speciellt preparerade med myggmedel för att vara effektivare.

Titta på filmen som beskriver hur malariabekämpningen går till:

Eller titta på och använd en powerpoint presentation i klubben för feedback: Feed-back malaria