Lyckad konsert gav mersmak

–Nöjda? Det är bara förnamnet! Biljetterna sålde slut och vi fick till och med skapa en kölista för eventuellt återlämnade biljetter, berättar Ingela Didrick i arbetsgruppen för Eksjö Rotaryklubbars välgörenhetskonsert i början av året.
–Det budgeterade överskottet på 90 000 kronor överskreds med råge. Konserten gav
mer än 150 000 kronor till Rotary Läkarbanks arbete. Det känns fantastiskt roligt.

Konserten, som hölls i nyinvigda Eksjö Olsbergs Arena följde samma koncept som grannklubben Aneby RK haft under flera år.

–Därför kändes det också naturligt att anlita den sexton man starka sång- och showgruppen Vocal Voices från Aneby. De är lokalt kända och riktigt duktiga trots att de kanske räknas som amatörer, berättar Ingela Didrick vidare.

Målet med konserten var både att bidra ekonomiskt till Rotarys Läkarbank och att samla erfarenhet inför eventuellt kommande evenemang.

–Vi ville skänka en så stor summa pengar som möjligt till Rotarys Läkarbank. Under åren har vi på olika sätt sponsrat sjukvård i Etiopien. Det känns angeläget att bidra till bättre hälsa i länder som inte har det lika förspänt som vi. Dessutom har vi medlemmar i Eksjö Rotaryklubb som arbetat för Rotarys Läkarbank, säger Ingela Didrick som i dagsläget inte kan säga om konserten blir en tradition eller inte. Men troligt är att det blir någon form av uppföljning.
–Vi vände oss både till privatpersoner och företag i regionen. Sponsorer fick biljett i sina sponsorpaket och erbjöds också att köpa fler till reducerat pris. Vi har sålt biljetter på flera olika platser och information om konserten spreds också på olika webbsidor.

Finns det tips och idéer att dela med sig av till andra klubbar som vill göra något liknande?

–Räkna med att det går år mycket tid och att det krävs hårt arbete. Det behövs också en lagom stor kärngrupp som är villiga att föra projektet framåt. Vi var fyra personer i vår arbetsgrupp, säger Ingela Didrick om påpekar att alla i gruppen heltidsarbetar men att det faktiskt kan fungera även för personer i arbetsför ålder att engagera sig.

–Det gav oss utlopp för idéer och kreativitet inom gruppen. Alla idéer blir inte verklighet men det ena kan leda till det andra. Vi har stött och blött många tankar i gruppen. Att Bengt Feldreich kom och invigningstalade blev resultatet av ett sådant samtal.