Ingmar och Jette, engagerad ICA-handlare

Hos ICA-handlarna i Perstorp kan man köpa potatis eller godis och samtidigt stödja Rotarys Läkarbank. Under hela 2012
har ICA-butiken varje månad haft en ny kampanj för att stödja Läkarbanken. I november var det till ”Mårtens Afton” och för varje kilo svensk gås gick det 4 kr till Läkarbanken. I Skåne firas ju Mårten Gås så butiken sålde 500 kg och det betydde totalt 2 000 kronor till att finansiera den ”egna läkaren” Christina Vigre-Lundius uppdrag som jeepläkare i Kenya. Vid julskyltningssöndagen gav butiken 1 kr/kund, på kanelbullens dag 1 kr/bulle och på fettisdagen erbjöds semlor i butiken och överskottet gick till Läkarbanken. Jord, nypotatis och lösgodis gav också 1 kr/kilo eller 1 kr/förpackning. I januari gick överskottet från försäljningen av ICA-almanackor till Läkarbanken.

Kunderna vet vad de bidrar till. Ingmar informerar om kampanjerna i ICA-bladet och i butiken. Jeepläkaren Christina har också varit i butiken några gånger och berättat. Ibland har hon också visat bilder från sitt uppdrag. Perstorps Rotaryklubbs medlemmar deltar också. En månad var det korvgrillning och en annan månad middag för den närliggande Rotaryklubben Bjuv. På sin födelsedag skänkte ICA-handlaren en present på 2 000 kr.  Under de senaste 13 månaderna har Ingmar och Jette samlat ihop 25 825 kr. Ett fantastiskt bidrag! ”Det kändes bra i hjärtat att göra en sån här god gärning”, säger Ingmar när har får frågan om varför han har valt att engagera sig.