Start » Klubbnytt » Klubbaktiviteter » Åhus går för vatten

Åhus går för vatten

Åhus Rotaryklubb är mitt upp i planeringen för ett projekt de kallar ”Åhus går för vatten”. Iden kommer från Rotaryklubbarna i Falkenberg som haft ett liknande projekt i flera år. I slutet av förra året besökte projektansvarige från Falkenberg Åhus för att berätta om hur de hade jobbat. Då beslutade Åhus klubben att de skulle genomföra ett liknande projekt.

Samling vid pumpen i Umala web2Projektet skall dels visa upp Rotarys verksamhet och samla in pengar till vattenprojekt som kommer att kanaliseras genom Rotarys Läkarbank. Klubben planerar en tipspromenad genom Åhus den 17 maj, dels kommer klubbmedlemmar att sälja deltagarkort, dels erbjuds lokala företag sponsorsmöjligheter. Samarbetet med de lokala handlarna i Åhus är en viktig komponent i planeringen. Antagligen kommer många affärer, caféer och restauranger att ha öppet söndagen då tipspromenaden går av stapeln. Eftersom evenemanget drar folk till centrum och öppna affärer drar deltagare till evenemanget kan alla kan bli vinnare. De riktiga vinnarna blir naturligtvis de familjer som kommer att få rent vatten i Kenya tack vare engagemanget i Åhus.

Här kan du se en presentation om Åhus går för vatten: Vi går for vatten

Vi går for vatten