Rotary Doctors i fält. Foto: Jacob Opondo Odwor


AKTUELLT: Vi postar senaste nytt direkt på vår Facebooksida. Här nedan kan du se flödet och klicka dig vidare till nyheter och information. Glöm inte gilla vår sida på Facebook för att få senaste nytt direkt till dig snabbt!

 

 

FRÅN FACEBOOK:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 vecka sedan

Rotary Doctors Sweden

Idag, i FN:s huvudkvarter i New York, diskuterar världens länder hur man ska uppnå FN:s Globala Mål före 20230. Rotary Doctors Sweden jobbar inte globalt men i de områden i västra Kenya där verksamheten finns bidrar vi till att uppfylla målen på många sätt. Målen har delmål som är konkreta och de aktiviteter som Rotary Doctors har bidrar direkt till dessa delmål. Det är främst inom målen 3. God hälsa och välbefinnande, 6. Rent vatten och sanitet och 2. Ingen hunger. De senaste åren har vi också bidragit till mål 5. Jämställdhet, och då handlar det om kvinnors och flickors hälsa!
Vill du veta mer om de Globala målen går det att läsa om dem på: www.globalamalen.se/om-globala-malen/
... Läs merLäs mindre

2 veckor sedan

Rotary Doctors Sweden

Steg i skogen på Hovdala blir till rent vatten i Kenya! Det var rubriken på en artikel i lokaltidningen i Hässleholm när Rotaryklubbarna på orten tillsammans med Hovdala Hässleholms vandrarförening anordnade "Gå för vatten" för någon vecka sedan. 122 personer begav sig ut i skogen för att vandra och bidrog samtidigt till att Hässleholms Rotaryklubb kan finansiera en täckt källa så en by får rent vatten i Kenya! Det är ett bra samarbete!
Artikeln i lokaltidningen:
www.nsk.se/hassleholm/steg-i-skogen-pa-hovdala-blir-till-rent-vatten-i-kenya/
... Läs merLäs mindre

Comment on Facebook

Så mycket vi kan göra tillsammans! 🫶

Så fantastisk fin aktivitet!💕

Rotary Doctors gör ett gott arbete; rent vatten är det viktigaste för hälsan. Men kan Ni berätta för mig vari kopplingen består, mellan rent vatten i Kenya och skogspromenader i Sverige? Betalade människor för att få promenera i Ert sällskap, just den här gången? Om det är vad som menas, så var det ju penninggåvan som finansierade vattnet, inte skogspromenaden. Eller vad menades?