Rotary Doctors i fält. Foto: Jacob Opondo Odwor


AKTUELLT: Vi postar senaste nytt direkt på vår Facebooksida. Här nedan kan du se flödet och klicka dig vidare till nyheter och information. Glöm inte gilla vår sida på Facebook för att få senaste nytt direkt till dig snabbt!

 

 

FRÅN FACEBOOK:

2 dagar sedan

Rotary Doctors Sweden

I november var en grupp Rotarymedlemmar i Kenya och besökte Rotary Doctors verksamhet. I slutet av deras resa skänkte de lite pengar till jeepteamet i Kitale. Teamet anordnade en tredagars kampanj för att bekämpa jiggers för pengarna. Byn Mubere fick besök och 58 personer fick hjälp mot jiggersen som speciellt drabbar fötter. Familjerna fick också tvättmedel och instruktioner om hur de kan använda det för att få bort jiggers från hus och gårdar. ... Läs merLäs mindre

6 dagar sedan

Rotary Doctors Sweden

Rotary Doctors 30 år. För 30 år sedan grundades Rotary Doctors. Under hösten ska vi här visa glimtar av den tidigare verksamheten.
Några år före och efter millennieskiftet genomförde Rotary Doctors ett ambitiöst utbildningsprogram i åtta område i Siayadistriktet. Det var en stor satsning och en hel del utmaningar när det genomfördes. Nu 15 -18 år senare bekräftar den lokala sjukvården att flertalet av de utbildade byhälsovolontärerna är kvar och aktiva i sina byarna och sju hälsodispensärer, av åtta, har myndigheterna drivit vidare. Utbildning lönar sig på lång sikt!
Bilder: Pia Appelgren
... Läs merLäs mindre