Rotary Doctors i fält. Foto: Jacob Opondo Odwor


AKTUELLT: Vi postar senaste nytt direkt på vår Facebooksida. Här nedan kan du se flödet och klicka dig vidare till nyheter och information. Glöm inte gilla vår sida på Facebook för att få senaste nytt direkt till dig snabbt!

 

 

FRÅN FACEBOOK:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 vecka sedan

Rotary Doctors Sweden

Vattnet rinner bra vid de källor som skyddades över för ett år sedan. Rotaryklubbar i Bohuslän har länge genomfört vattenprojekt i Kenya i samarbete med Rotary Doctors. Nu har det varit uppföljning vid fyra källor som täcktes över för ett år sedan. Källorna grävdes ut och täcktes över för att vattnet som hämtas där ska vara rent, dessutom blir det också mycket lättare att hämta vatten. Några små påpekande fick de vattenkommittéer som är ansvariga för källorna. Vid en källa hade utflödet hindrats, så det var vatten där vattendunken ska stå. Vid en annan källa använde kvinnorna taggtråden som tvättlina. Taggtråden runt källan ska ju hindra djur från att gå in och förorena området, så det är viktigt att den håller. Men alla källorna gav rent och bra vatten. Ett stort tack från byborna går säkerligen till Ljungskile, Uddevalla Skansen, Uddevalla Byfjorden och Vänersborg Aurora Rotaryklubbar som finansierat dessa källor. ... Läs merLäs mindre

2 veckor sedan

Rotary Doctors Sweden

För att Rotary Doctors ska nå ut till dem som har störst behov av hjälp behövs bra fordon, jeepar. Tre Rotaryklubbar i Skåne, Tomelilla, Kivik och Ystad S:t Petri har gått samman för att samla ihop pengar för att investera i en ny jeep. Det är ett stort projekt, målet är att få ihop 360 000 kr. Mycket pengar! Det mesta är dock redan insamlat genom ett konstlotteri, sponsorer, konsert och från andra källor redan innan coronatider. I dessa tider används jeeparna för rullande barn- och mödravårdskliniker, för att åka till byar där latrinprojekt genomförs och där utbildningsdagar om corona/covid-19 genomförs. Daniel, Rotary Doctors koordinator i Kenya, tackar här i videon alla klubbar som fortsätter att stödja verksamheten på olika sätt, medan andra medarbetare lastar jeeparna som denna måndagmorgon ska köra ut till avlägsna byar. ... Läs merLäs mindre

Comment on Facebook

Thanks for information of how your good work is getting on! Best wishes to all!

Excellent information and work👌

That's good work jatenda, what do we do the only way to go is this koro kiyudo field work ti luonga, ber adua.

Good job !

3 veckor sedan

Rotary Doctors Sweden

Möt Phyllis, mamman i en av de familjer som Rotary Doctors hjälper.
I byn Rock vid foten av Mt. Elgon i Endebess plats, träffade Rotary Doctors teamet Phyllis Chepkwemoi utanför hennes hus. Det hade rapporterades till teamet att hon hade barn som var undernärda så vi gick dit.
Phyllis är 38 år och har 11 barn, två av de elva barnen är redan gifta. Hon är gift med en man som aldrig är hemma, tidigt på morgonen går han med andra män till drickfester och kommer vanligtvis hem igen när barnen redan sover och kräver mat. Phyllis måste arbeta hårt för att familjen ska få mat.
Tidigt på morgonen måste Phyllis gå ut och leta efter jordbruksarbete på de stora fälten som ägs av andra, hon kan tjäna ungefär 200 KES på en bra dag, ca 20 kr. Under torrsäsongen när det inte finns några gårdsarbeten, åker hon till Mount Elgon för att samla torrt trä som hon skulle sälja och tjäna pengar för familjen. Barn är vana att äta en gång per dag, det syns. Nästan alla av dem är infekterade av skabb.
Phyllis har inte gått i skolan och hennes barn går heller inte mycket i skolan. Kostnaderna är höga, även om regeringen ger ut subventioner, måste Phyllis köpa skoluniformer och böcker. Hon säger att hon hade försökt använda preventivmedel en gång men slutade eftersom hon blödde mycket och andra kvinnorna sa åt henne att aldrig gå tillbaka eftersom hon kan blöda ihjäl.
Vårt team kopplade henne till den lokala sjuksköterskan för att hjälpa henne att förstå varför det är viktigt för henne att använda preventivmedel. Barnen fick näringstillskott och teamet ska göra nya besök hos familjen för ge mer stöd, med vaccinationer, mer näringstillskott och annat stöd.
Hjälp oss stödja familjer som Phyllis, swisha till 900-4722.
... Läs merLäs mindre

Comment on Facebook

Vad dessa stackars kvinnor får kämpa och så viktigt det är att få gå i skolan. RD gör en avgörande insats till ett drägligare liv.

Tusen takk at dere hjelper denne familien.

4 veckor sedan

Rotary Doctors Sweden

Förra månaden fick Cheptantanbyn en ny skyddad källa där bybefolkningen kan hämta rent vatten. Ordföranden för vattenkommittén Madam Josphine Chelangat var mycket glad över att vara en del av teamet som representerar byn i projektet. Hon berättade:
- Det är en lättnad för samhället med den nya källan, vi har fått hämta vatten från floden och många gånger är vattnet från floden förorenat med kemikalier från gårdarna och när det regnar är vattnet mycket smutsigt.
Hon sa också att det finns människor som kommer från så långt som fyra kilometer från källan, men de är glada över det rena och säkra vattnet.
Hon tackar Falkenbergs Rotaryklubbar så mycket för stödet på bybefolkningens vägnar och lovar att ta hand om källan.
... Läs merLäs mindre