Rotary Doctors i fält. Foto: Jacob Opondo Odwor


AKTUELLT: Vi postar senaste nytt direkt på vår Facebooksida. Här nedan kan du se flödet och klicka dig vidare till nyheter och information. Glöm inte gilla vår sida på Facebook för att få senaste nytt direkt till dig snabbt!

 

 

FRÅN FACEBOOK:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

5 dagar sedan

Rotary Doctors Sweden

Projektet kvinnors rätt till hälsa har pågått under mer än ett år. Vi har fått några porträtt av kvinnor och män som är involverade. En kvinna, Chepurai Solomon, 56 år, har varit i skolor för att övertyga unga flickor att motsätta sig könsstympning, vilket hon själv var tvingad till. Detta har man inte pratat om förut, så flickorna tror att det är något bra, något som gör dem vuxna. Så här säger Chepurai: "En av mina bästa upplevelser med Kasei for Change projektet var när vi var ute i skolor och prata med våra unga tjejer. De ställde många frågor som "varför säger du att vi inte ska göra vad du gjorde." Vi kunde prata med dem, berätta om våra erfarenheter, farorna med alla dessa traditioner. Samhället är redo att förändras, det kommer att ta tid ibland men så länge det finns en vilja att förändras är vi på rätt väg!"
Lokorit Chemoyang, är 65 år och säger så här: "Det här är bra med motstånd mot könsstympning, jag har sett många kvinnor genomgå svåra förlossningar, vissa dör. Om detta budskap omfamnas kommer samhället att bli bättre. Problemet att män gifter sig med unga flickor är också stort. Även om jag är gammal vill jag räknas som en röst för förändring. Tack för att ni kommer ihåg oss och vårt samhälle.
Läs om fler personer som var involverade i projektet på: www.rotarydoctors.se/aktuellt/kvinnors-ratt-till-halsa/portratt-av-personer/
... Läs merLäs mindre

Projektet kvinnors rätt till hälsa har pågått under mer än ett år. Vi har fått några porträtt av kvinnor och män som är involverade. En kvinna, Chepurai Solomon, 56 år, har varit i skolor för att övertyga unga flickor att motsätta sig könsstympning, vilket hon själv var tvingad till. Detta har man inte pratat om förut, så flickorna tror att det är något bra, något som gör dem vuxna. Så här säger Chepurai: En av mina bästa upplevelser med Kasei for Change projektet var när vi var ute i skolor och prata med våra unga tjejer. De ställde många frågor som varför säger du att vi inte ska göra vad du gjorde. Vi kunde prata med dem, berätta om våra erfarenheter, farorna med alla dessa traditioner. Samhället är redo att förändras, det kommer att ta tid ibland men så länge det finns en vilja att förändras är vi på rätt väg!
Lokorit Chemoyang, är 65 år och säger så här: Det här är bra med motstånd mot könsstympning, jag har sett många kvinnor genomgå svåra förlossningar, vissa dör. Om detta budskap omfamnas kommer samhället att bli bättre. Problemet att män gifter sig med unga flickor är också stort. Även om jag är gammal vill jag räknas som en röst för förändring. Tack för att ni kommer ihåg oss och vårt samhälle.
Läs om fler personer som var involverade i projektet på: https://www.rotarydoctors.se/aktuellt/kvinnors-ratt-till-halsa/portratt-av-personer/Image attachment

2 veckor sedan

Rotary Doctors Sweden

Glad påsk! Här delar vi några bilder från Rotary Doctors verksamhet nu. Just nu fortsätter barn- och mödravården, vattenprojekten och projekt mot jiggersparasiten och utbildningar för byhälsovolontärer har också genomförts.
Tyvärr har det inte varit möjligt att skicka ut läkar- och tandläkarvolontärer sen utbrottet av coronapandemin. Nu har vi börjat att titta på när det kan vara säkert att starta den verksamheten igen. Vi önskar alla en Glad Påsk!
... Läs merLäs mindre

3 veckor sedan

Rotary Doctors Sweden

Tack till Rotary för brunnen säger rektorn vid Sarura skolan. En del brunnar som finansieras av Rotaryklubbar byggs också vid skolor. Både byborna runt skolan men också elever på skolan får tillgång till rent vatten. Det betyder rent dricksvatten och enkelt att kunna tvätta händerna för eleverna. Sarurabrunnen ligger också nära en liten vårdcentral, så även de hämtar vatten vid denna brunnen.
Fler byar och skolor behöver rent vatten. Vill du stödja genom ett klubbprojekt, eller en enskild donation. Swish: 900 4722
... Läs merLäs mindre

3 veckor sedan

Rotary Doctors Sweden

Internationella Vattendagen 22/3: Lucy Cherop är 39 år, hon är mamma till sex barn, den äldsta är 18 år. Innan brunnen Perur byggdes hämtade hon vatten till sin familj på åtta personer från en flod 3 kilometer bort. Det tog mycket av hennes tid. Nu går hon fem minuter och får rent och säkert vatten. Hennes liv har förändrats enormt genom att brunnen byggdes. Perur brunnen finansierades av Falkenberg Rotaryklubb. ... Läs merLäs mindre

Comment on Facebook

Rotary gör skillnad. Bra Falkenberg Rotaryklubb!