Fakta om gåvoregistrering och statistiksammanställning

En gåva registreras alltid på den person som står som betalare – om inte givaren på inbetalningskortet tydligt uttryckt att gåvan kommer från någon annan eller ska ”tillgodoräknas klubben”. Det är den som registrerats som givare som får tackbrevet.
Tackbrev skickas ut cirka en gång i månaden.

Om en givare skrivit att gåvan ska tillgodoräknas klubben registreras gåvan på klubben och kommer i klubbens insamlingsstatistik. Klubben får tackbrevet och inte den individuella givaren.

Alla givargåvor av individer och klubbgåvor registreras också på ett distrikt. Oftast registreras gåvorna på det distriktet där gåvogivaren bor eller klubben finns men inte alltid (se nedan).

Gåvor som kommer från givare som har en adress utomlands eller där givarens namn är oläsligt eller adressen är ofullständig hamnar på ett icke existerande distrikt.

Vid minne-, högtid- och jubileumsgåvor registreras gåvan dels på den klubben eller den individ som ger gåvan men också på det distrikt som den avlidne eller jubilaren tillhör, alltså inte givarens distrikt.

Minneshälsning skickas före begravningen i första hand till begravningsbyrån annars till anhöriga, begravningslokalen eller i de fall vi inte lyckats spåra någon av ovanstående adresser i sista hand tillbaka till givaren. Jubileums- och högtidshälsningar skickas till jubilaren om vi har adressen, annars tillbaka till givaren. Givaren får inget tackbrev.

Om det inte står någon hälsning på inbetalningskortet skickas texten ”från (givarens namn)” till jubilaren eller begravningsbyrån/anhöriga. Om hälsningen inte får rum på inbetalningskortet rekommenderas att givaren ringer in texten till oss på tel 0383-46 74 80 eller besöker vår hemsida där mer text kan skrivas in.

Cirka tre veckor efter en begravning, födelsedag eller ett jubileum skickas uppgift om insamlad summa till begravningsbyrån/anhörig eller jubilaren om summan överstiger 999 kronor och kommit från minst två givare. Uppgift om hur mycket en specifik givare skänkt lämnas aldrig ut.

Om du vill läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter i samband med gåvor: Klicka här.