Resa till verksamheten i Kenya

Resa till Rotary Doctors Sweden’s verksamhet i Kenya:

10 – 18 februari 2024  –  Du kan anmäla ditt intresse nu!

Rotary Doctors Sweden anordnar en resa till verksamheten i västra Kenya för Rotarymedlemmar och medföljande. Du som följer med ska vara intresserad att bli aktiv i ditt distrikt genom att presentera och berätta om Rotary Doctors verksamhet i Rotaryklubbar och på arrangemang i distriktet.

Deltagarna på resan kommer att se olika verksamheter, de mobila barn- och mödravårdsklinikerna vid jeeplinjerna, stödet till sjukhus med svenska läkare, vattenprojekt, latrinprojekt och stöd till kvinnors rätt till hälsa. Allt till självkostnadspris.

Lisbeth Godin Jonasson från Katrineholm Rotaryklubb som besökte Kenya i november 2020 på en liknande resa skrev efteråt: ”Det var ett imponerande besök, stort engagemang i en effektiv organisation. Har du möjlighet att besöka Rotary Doctors verksamhet så gör det! Det berör!”

Du som deltagare ansvarar själv för att beställa din flygbiljett till Kisumu, Kenya. Du kan göra det själv på nätet, genom en lokal resebyrå eller du kan kontakt Tranås resebyrå som gärna hjälper till och vet vad det hela handlar om.
Ni kan ta kontakt genom africa@tranas-resebyra.se, eller tel 0140-375010

Tranås resebyrå ger också rabatt på en safari om man vill kombinera resan till projekt-området med andra upplevelser. Här finns information om Tranås resebyrås erbjudande: Rotary 2024

Det finns naturligtvis också andra kombinationer att göra. Det kan vara bra att titta på UD:s information om resor innan man planerar resmål: Reseinformation – Sweden Abroad

Flygresan Sverige – Kisumu tur och retur kan kosta mellan 12 000 – 16 000 kr, men det kan också vara möjligt att hitta billigare resor på nätet.

Turen för att se Rotary Doctors verksamhet utgår från Kisumu. Alla deltagare bör anlända till Kisumu lördagen den 10 februari så transport till Kitale kan göras under söndagen. Från måndagen börjar programmet för att se verksamheten i Kitaleområdet och i North Pokot. Det kommer att bli ett intensivt program men mer detaljerad information om det kommer senare.

Fredag kväll eller lördag åker deltagarna till Kakamega Rainforest för att spendera en eller två nätter på Rondo Retreat. Där finns möjlighet att dels njuta av trädgården och att gå på en guidad tur i skogen, att se fåglar, apor och eventuellt andra djur. På söndagen den 18 är deltagarna åter i Kisumu och kan flyga därifrån tidigast vid femtiden, vilket stämmer bra om man ska ta nattflyget tillbaka till Europa från Nairobi på kvällen.

För natten i Kisumu kommer deltagarna att få information om ett antal hotell som går att boka i Kisumu och priset ligger runt 1000 kr/person. Du kommer att behöva åka taxi från flygplatsen till hotellet och sen från hotellet till uppsamlingsplatsen för resan. Detta kan kosta upp till 40 USD per taxibil (300 SEK).

Resan runt för att besöka verksamheten kommer att ske i minibussar. Kostnaden för den per person blir ca 2 000 kr, men det beror också på hur många deltagare det blir på en resa.

Rotary Doctors kommer att ordna övernattningar på hotell vid de olika ställena som besöks. Det är en kostnad på ca 6 000 KES (500 SEK) per natt och person, lite dyrare om man ska ha enkelrum. Nätterna i North Pokot är billigare och där är också standarden låg. I Kakamega Rainforest på Rondo Retreat kostar det däremot drygt 1 000 kr per person i dubbelrum, och 1 400 kr i enkelrum, där ingår dock halvpension. Till övernattningskostnaderna kommer kostnader för mat som varierar.

Är du intresserad, anmäl dig till info@rotarydoctors.se så snart som möjligt. Det finns möjlighet att ta emot max 14 deltagare.

Samma information som ovan finns också på PDF: Presentation av resan feb 24