Resa till verksamheten i Kenya

Resa till Rotary Doctors Sweden’s verksamhet i Kenya:

Nästa resor: 22 – 29 september 2019
19 – 26 januari 2020

Rotary Doctors Sweden anordnar besök vid vår verksamhet i västra Kenya för Rotarymedlemmar och för medföljande under en veckas tid. Deltagarna får då en chans att se olika verksamheter; de mobila primärvårdsklinikerna vid jeeplinjer, utbildningsprojekt, vattenprojekt, latrinprojekt och verksamheten i North Pokot där Rotary Doctors arbetar vid ett litet sjukhus och vid vårdcentraler.

Du som deltagare ansvarar själv för att beställa din flygbiljett till Kisumu, Kenya. Du kan göra det själv på nätet, genom en lokal resebyrå eller du kan kontakt Tranås resebyrå som gärna hjälper till och vet vad det hela handlar om. Ni kan kontakt karin.weistrom@tranas-resebyra.se. De har också tagit fram några exempel på semesterupplevelser i Östra Afrika som man skulle kunna kombinera resan till projektområdet med. Detta är exempel på resmål och Tranås resebyrå kan ta fram andra förslag på resor efter era önskemål. Flygresan till Kisumu tur och retur kommer, om vi tittar på nuvarande prisnivåer, kosta mellan 8 000 – 11 000 kr, men det är också möjligt att hitta billigare resor på nätet.

Lisbeth Godin Jonasson från Katrineholm Roaryklubb som besökte Kenya i november skrev efter resan: “Det var ett imponerande besök, stort engagemang i en effektiv organisation. Har du möjlighet att besöka Rotary Doctors verksamhet så gör det! Det berör!”

Turen för att se Rotary Doctors verksamhet utgår från Kisumu. Alla deltagare bör anlända till Kisumu på söndagen så att turen kan börja på måndagmorgon. Då kommer deltagarna åka norrut för att se på skolverksamhet och vattenprojekt i Mumias/Matungu området för att sen sova på ett hotell i Bungoma. Därifrån åker man till Kitaleområdet där man besöker jeeplinjerna och vatten/sanitetsprojekt under tisdagen för att sen stanna över natten på ett hotell i staden Kitale. Under onsdagen och torsdagen besöks North Pokot där Rotary Doctors har verksamhet vid ett litet sjukhus och dispensärer i ett område där ett boskapsskötande folk bor. Där kommer man att bo på ett mycket enkelt hotell. På fredagen har man ännu en dag i Kitaleområdet och på kvällen kan man delta på Rotaryklubbens möte i staden. Lördagsmorgon åker deltagarna till Kakamega Rainforest för att spendera en natt där på Rondo Retreat. Där finns möjlighet att dels njuta av trädgården och att gå på en guidad tur i skogen, att se fåglar, apor och eventuellt andra djur. På söndagen för hemfärd är deltagarna åter i Kisumu och kan flyga därifrån tidigast vid femtiden, vilket stämmer bra om man ska ta nattflyget tillbaka till Europa från Nairobi på kvällen.

Ungefärliga kostnader:

För natten i Kisumu  kommer deltagarna att få information om ett antal hotell som går att boka i Kisumu och priset ligger mellan 70 och 100 USD (650 – 900 SEK). Du kommer att behöva åka taxi från flygplatsen till hotellet och sen från hotellet till uppsamlingsplatsen för resan. Detta kan kosta upp till 40 USD per taxibil (300 SEK).

Resan runt för att besöka verksamheten kommer att ske i minibussar. Kostnaden för den per person blir ca 1 500 kr, men det beror också på hur många deltagare det blir på en resa.

Rotary Doctors kommer att ordna övernattningar på hotell vid de olika ställena som besöks. Det är en kostnad på ca 5 000 KES (450 SEK) per natt och person, lite dyrare om man ska ha enkelrum. Natten i North Pokot är billigare. I Kakamega Rainforest på Rondo Retreat kostar det däremot drygt 1 000 kr per person i dubbelrum, och 1 400 kr i enkelrum, där ingår dock halvpension. Till övernattningskostnaderna kommer kostnader för mat som varierar.

Är du intresserad, anmäl dig till info@rotarydoctors.se så snart som möjligt. Det finns möjlighet att ta emot max 14 deltagare.