Rotary Doctors – filmer

En kort film om Rotary Doctors verksamhet hösten 2021:

 

Anders Dybjer, läkare från Halmstad, har varit i Kenya i början av oktober. Här pratar Karin Håkansson, generalsekreterare i Rotary Doctors, med honom om hans uppdrag och intryck från Kenya:

I en speciell film berättar Anders Dybjer lite mer om Covid-19 situationen och förfrågan som Rotary Doctors har fått när det gäller att hjälpa till med vaccinationskampanjen för Covid-19 vaccinationer. Introduktionen till filmerna är dock ganska lika, men sen är fokuset på Covid-19.

 

En kort film på drygt 2 minuter som beskriver vad Rotary Doctors genomför för aktiviteter under coronapandemin kan du titta på här. Den är på engelska:
https://youtu.be/CzR0QYnMtg4

Två små filmer som Rotary Dotors koordinatorer gjort i Kenya under våren 2020:

Jacinta vänder sig till Kalmar Norra Rotaryklubb när hon besöker en källa som de har täckt ett år tidigare:


Daniel pratar om verksamheten i coronatider när inga svenska läkare kan jobba i Kenya:

 

Andra filmer

Foto: Jacob Opondo Odwor

Rotarys Doctors generella verksamhet presenteras i en  film, som är gjord i september 2015. Den visar jeepläkarverksamheten, vattenprojekt, utbildning och tandvårdsverksamheten. Den är 13 min lång och kan till exempel användas som föredrag vid ett Rotarymöte. Klicka här för att se filmen.

 

 

 

Genom en annan film på YouTube kan du kan följa med jeepen ut och uppleva vardagen tillsammans med jeepläkaren Hans Danielsson. Den filmen är gjord av Erik Danielsson, Remus Production.

Se filmen genom att klicka här.

På Youtube finns också en film gjort 2010 där flera av de som var involverade i verksamheten berättar om varför den behövs och hur den fungerar. Filmen är gjord av Christer Dahlskog, Åsa Maria Bengtsson och Thore Soneson.
Se filmen genom att  klicka här. 

Det finns också en film om malariabekämpningen. Den är gjord 2018. För att se den, klicka här.