Rotary Doctors – filmer

NY FILM – En presentation av Rotary Doctors fyra verksamhetsgrenar i Kenya på tre minuter, producerad september 2023. Se den:

En ung elev berättar om vilken nytta en brunn gör. Brunnen byggdes 2016 och finansierades av Åhus-, Åhus-Kristianstads Rotaryklubbar och Water for All.

 

En kort film om Rotary Doctors verksamhet hösten 2021:

 

Anders Dybjer, läkare från Halmstad, presenterar tankarna kring hur läkare ska jobba på sjukhus i Kenya, inspelning är från hösten – 21. Här pratar Karin Håkansson, generalsekreterare i Rotary Doctors, med honom om hans uppdrag och intryck från Kenya:

 

En kort film på drygt 2 minuter som beskriver vad Rotary Doctors genomför för aktiviteter under coronapandemin kan du titta på här. Den är på engelska:
https://youtu.be/CzR0QYnMtg4

Två små filmer som Rotary Dotors koordinatorer gjort i Kenya under våren 2020:

I denna korta film gjortd 202 vänder sig Jacinta till Kalmar Norra Rotaryklubb när hon besöker en källa som de har täckt ett år tidigare:


Äldre filmer

Foto: Jacob Opondo Odwor

Rotarys Doctors generella verksamhet presenteras i en  film, som är gjord i september 2015. Den visar jeepläkarverksamheten, vattenprojekt, utbildning och tandvårdsverksamheten. Den är 13 min lång och visar den verksamhet som gjordes då. Klicka här för att se filmen.

 

 

 

En äldre film gjordes 2012 om vardagen tillsammans med jeepläkaren Hans Danielsson. Den filmen är gjord av Erik Danielsson, Remus Production.Se filmen genom att klicka här.

På Youtube finns också en film gjort 2010 där flera av de som var involverade i verksamheten berättar om varför den behövs och hur den fungerar. Filmen är gjord av Christer Dahlskog, Åsa Maria Bengtsson och Thore Soneson.
Se filmen genom att  klicka här.