Presentera Rotarys Doctors i klubben

Om du vill presentera Rotary Doctors i din Rotaryklubb eller vid något annat arrangemang finns det en del hjälpmedel:

En powerpoint presentation om verksamheten i stort men med speciellt fokus på vad vi kan och inte kan göra under pandemin: Presentation RDS under pandemin -21
(Uppdateras den 21 september, 2021.)

Det finns också en film på ca 2 minuter som beskriver vad Rotary Doctors genomför för aktiviteter under i nordvästra Kenya under pandemin. Filmen är på engelska:

Här berättar Jacinta, ansvarig för vattenprojekt, om ett vattenkälla finansierad av Kalmar Norra Rotaryklubb som byggdes för ett år sedan som Jacinta besökt när hon följer upp tidigare projekt:

Äldre filmer:

Rotarys Doctors gjorde i september 2015 film. Den är visar på verksamheten som Rotary Doctors har haft i Kenya. Just nu kan vi inte skicka ner läkare pga Corona pandemin, och läkarnas uppdrag kommer också att förändras med mer tyngdpunkt på utbildning. Filmen kan dock fortfarande visas, den är 13 min och passar bra att använda som ett föredrag i en klubb. För att se filmen: Klicka här.

Nu finns tre filmer om Rotarys Läkarbanks verksamhet på YouTube.

En lite äldre film, från 2010 ger en översikt över varför verksamheten behövs och hur den fungerar. Filmen, som är drygt fyra minuter, är gjord av Christer Dahlskog, Åsa Maria Bengtsson och Thore Soneson. Titta på filmen genom att klicka här.

En annan film visar en jeepläkares vardag i jeepen och ute på klinikerna. Filmen är 5 minuter och är gjord av Erik Danielsson, Remus Production och följer Hans Danielsson som jeepläkare. Se filmen genom att klicka här.

Ljungskile Rotaryklubb har gjort en film 2015 om hur man konstruerar en skyddad källa. Filmen är lite långsam, men visar bra hur det går till när man genomför ett vattenprojekt: klicka här.

Digitalt besök i din klubben:

Är du intresserad av att få ett digitals besök till din klubb för ett föredrag om Rotary Doctors verksamhet, kontakt kansliet, info@rotarydoctors.se

Annat material:

Broschyr: En trevikt liten broschyr som beskriver verksamheten producerad hösten 2021. Denna broschyren kan beställas från kansliet och delas ut till intresserade.

Fram och baksida på broschyren ser ut så här, men den har ett fint tryck med klara bilder och tydlig text. Originalet är för stort för att ladda upp på sidan, men för att ge lite information om hur broschyren har vi tagit foto, men det blir inte samma kvalité som :

Roll-ups: Rotarys Läkarbank har några roll-ups som du kan låna om du vill använda till en utställning eller liknande.

Försäljningsblad som presentera Rotogram, gratulations- och minneskort. Att ladda ner: Försäljning rotogram och kort

Om du vill använda materialet ovan kontakta kansliet: info@rotarydoctors.se eller ring 0383 – 46 74 80.

Bra att veta:

Senaste Nyhetsbrevet: Nytt från Rotary Doctors – Rotary Doctors Sweden