Presentera Rotarys Doctors i klubben

Om du vill presentera Rotary Doctors i din Rotaryklubb eller vid något annat arrangemang finns det en del hjälpmedel:

Speciellt under coronapandemin:

Presentation till guvernörskollegiet: Guvernörskollegiet 20.12.06

En powerpoint presentation om verksamheten i stort men med speciellt fokus på vad vi kan och inte kan göra under pandemin: Presentation RDS under pandemin -21

Det finns också en film på ca 2 minuter som beskriver vad Rotary Doctors genomför för aktiviteter under i nordvästra Kenya under pandemin. Filmen är på engelska:
https://youtu.be/CzR0QYnMtg4

Här berättar Jacinta, ansvarig för vattenprojekt, om ett vattenkälla finansierad av Kalmar Norra Rotaryklubb som byggdes för ett år sedan som Jacinta besökt när hon följer upp tidigare projekt:

Powerpointpresentationer:

1. En presentation med bilder och text, 17 bilder. Berättar om bakgrund, målsättning, samt var och hur verksamheten bedrivs, med tungpunkt på verksamhetsåret 17/18 och hur den finansieras: Vad vi uppnått 18-19

2. En kort presentation med bilder och text 7 bilder. Ger en kort översikt om Rotarys Läkarbank.Rotary Doctors 7 bilder

3. En introduktion att användas med andra bilder. Har du som läkare, tandläkare eller medföljande egna bilder från verksamheten som du vill använda kanske du vill ha en introduktion som övergripande förklarar vad Rotarys Läkarbank är. Du kan då använda denna presentationIntro för läkare och tandläkare

4. Ett bildspel, bilder men nästan ingen text. Kan användas före eller efter en konsert, till en utställning eller annat tillfälle när ett bildspel snurrar utan en presentation: Bildspel. endast bilder

5. En presentation av Rotary Doctors i bilder, om levnadsförhållanden, om verksamheten: Bildpresentation Rotary Doctors

Äldre filmer:

Rotarys Doctors gjorde i september 2015 film. Den är visar på verksamheten som Rotary Doctors har haft i Kenya. Just nu kan vi inte skicka ner läkare pga Corona pandemin, och läkarnas uppdrag kommer också att förändras med mer tyngdpunkt på utbildning. Filmen kan dock fortfarande visas, den är 13 min och passar bra att använda som ett föredrag i en klubb. För att se filmen: Klicka här. 

Nu finns tre filmer om Rotarys Läkarbanks verksamhet på YouTube.

En lite äldre film, från 2010 ger en översikt över varför verksamheten behövs och hur den fungerar. Filmen, som är drygt fyra minuter, är gjord av Christer Dahlskog, Åsa Maria Bengtsson och Thore Soneson. Titta på filmen genom att klicka här. 

En annan film visar en jeepläkares vardag i jeepen och ute på klinikerna. Filmen är 5 minuter och är gjord av Erik Danielsson, Remus Production och följer Hans Danielsson som jeepläkare. Se filmen genom att klicka här.

Ljungskile Rotaryklubb har gjort en film 2015 om hur man konstruerar en skyddad källa. Filmen är lite långsam, men visar bra hur det går till när man genomför ett vattenprojekt: klicka här.

Besök av en läkare/tandläkare i klubben:

Är du intresserad av att få besök av en läkare eller tandläkare till din klubb, kontakt distriktsrepresentanten för Rotary Doctors i ditt distrikt eller kansliet.
Kontakta kansliet, info@rotarydoctors.se

Annat material:

Broschyr: En A5 broschyr som beskriver verksamheten:Rotary Doctors folder 2017  Denna broschyren kan beställas från kansliet och delas ut till intresserade.

Roll-ups: Rotarys Läkarbank har några roll-ups som du kan låna om du vill använda till en utställning eller liknande.

Försäljningsblad som presentera Rotogram, gratulations- och minneskort. Att ladda ner: Försäljning rotogram och kort

Om du vill använda materialet ovan kontakta kansliet: info@rotarydoctors.se eller ring 0383 – 46 74 80.

 Bra att veta:

Senaste Nyhetsbrevet: Nytt från Läkarbanken