Tomelilla fixade jeepen

Rotary Tomelilla har samlat in imponerande 250 000 kronor. Pengar som nu ska bekosta en jeep till Rotarys Läkarbanks jeepläkarlinjer i Kenya.

–Om bilar saknas eller om jeeparna är trasiga så kan doktorerna inte göra det de ska. När vi fick klart för oss hur tung kostnaden för jeeparna är för Rotarys Läkarbank bestämde vi oss för att göra en insats, berättar Kjell Persson, sekreterare i Rotary Tomelilla och därtill ordförande i den kommitté som drivit insamlings- och sponsringsarbetet framåt.

–Det var Kjell-Åke Åkesson, Rotarys Läkarbanks dåvarande ordförande, som först berättade för oss om arbetet och inspirerade oss att göra en insats, berättar Kjell Persson som själv haft FN-tjänst runt om i världen och därefter jobbat många år i bilbranschen.

–Jag vet hur strandsatt man är om inte transporterna fungerar. Tillsammans med Rolf Ljungkvist, en engagerad egenföretagare och en sådan där person som alltid ställer upp, så var beslutet inte svårt att fatta. Därtill hade vi helhjärtat stöd från vår president i Rotary Tomelilla, Liselotte Wågö, fortsätter Kjell Persson.

278 900

Så många människor bor det i de områden som betjänas av Rotarys jeepläkarlinjer.

Att sälja ”marknadsplatser” till företag på den egna kampanjhemsidan. Lotteriförsäljning vid olika marknader. Konserter, vårfester och mycket annat har, i kombination med beslutsamhet och god uthållighet, nu resulterat i att pengarna kommit in och att jeepen kan bli verklighet.

–Marknadsplatserna genererar ungefär 60 000 kronor varje år. Nu är jeepprojektet avklarar men det tjugotal företag och andra som köpt marknadsplatser släpper vi inte. Nu ska vi försöka inspirera dem för ett nytt projekt, avslutar Kjell Persson.

Läs mer på http://marknadsplatsrotarytla.se/